HC PORUBA 5:3 ZUBR PŘEROV "Zápas se vším všudy"

17.02.2015 18:53

Zápas na který jsme se připravovali několik dnů předem je za námi a vysoce předčilo očekávání ! 
Už před zápasem si všímáme nových namontovaných kamer na chodbách, které bychom ani na dvou rukách nespočítali. Šlo vidět, že v přípravách byly také další "tábory". Půl hodiny před zápasem se jeví zajímavý jev a to ten, že v sektoru za bránou už nyní je přes 30 fanoušků. Visí obě zástavy, stále docházejí další a další porubáci a počet se ustaluje na výtečných cca 60 ks.

 Mezitím už dorazili i hosté a to v počtu cca 30-35 fanoušků se svou "znovuzrozenou" vlajkou "přerovská šlechta".

 Utkání začíná a za našeho kotle se ozývá velmi dobrý support. Hosté nikterak nezaostávají, nicméně naše převaha, včetně té početní je znát. Po půlce třetiny prohráváme už 0:3 a to nám moc nepřidává, ale i tak se fanděním bavíme a okolo 13. minuty vytahuje první optickou prezentaci ve formě 50 červených a bílých vlaječek + pod tím nápis Ultras Poruba.

 Poruba snižuje do konce třetiny na 2:3 kdy dochází ke zranění našeho hráče a dlouho se přerušuje a právě v tu chvíli si oba kotle vysvětlujou co si o sobě myslí. Na to je ukončena první třetina v 18.minutě z důvodu úpravy ledu od krve. Po začátku 2.třetiny opět dochází k našemu klasickému problému a to ten: kam mizí fanoušci ? Opět je tak o 15 lidí za bránou míň a chvilkama to jde bohužel znát. Mezitím se pár fanoušků na druhé straně zřejmě snaží všemožnými slovy vysvětlit přerovským co jsou zač, natož velice rychle vybíhá poměrně dost přerováků a provokatéři se dávají na útěk do chvíle než dobíháme na místo činu a začíná chvilková kočkovaná s hosty, kterou po chvilce ukončuje koalice pořadatelé+policie. V tu chvíli to už na tribunách 100% vře a napětí se přenáší i na ledovou plochu a hodně se přiostřuje. Vyrovnáváme a po 2.třetiny je skóre pro nás hned lepší a to 3:3. Ve třetí třetině vytahuje další připravené choreo a to tentokrát namířené proti soupeři z Přerova. Na modro-žluté plachtě spuštěné z vrchního patra vyzobrazené dvě postavy vykonávající "Přerovský rituál" s nápisem MEOfans a pod tím nápis "Pride of Přerov". Škoda že dnes si hosté nepřivážejí svou vlajku "MEO-Pride of Přerov", choreo směrem k hostům by možná vypadalo ještě vtipněji.

 Překvapivě toto už meofans nerozdýchávají a ve 2 odvážlivcích nabíhají zespodu na naše vlajky, díky však naši včasné pohotovosti vlajky ubráníme a hosté jsou naháněni do té doby, než jim přiběhne sektor na pomoc a opět vzniká potyčka mezi dveřma na schodiště, kde se objeví i nějaký ten letící hasičák. Policie s pořadateli ale brzy vše uklidní, objeví se těžkooděnci, obklíčí sektor hostů a pokračuje se dál. Po tomhle incidentu je našem kotli tak polovina fanoušků, opět nechápeme kde zase všichni zmizli (?!). Utkání otáčíme úžasně na 5:3, prožíváme to jak nejvíce to jde, vždyť jsme porazili prvního z tabulky a to navíc Přerov ! Do konce zápasu se víceméně nic důležitého nestane až na rozbité plexisklo u přerováků při hádkách s našim hráčem. Probíhá radostná děkovačka obohacená o samostatnou děkovačku střídaného brankáře Vrby a kotel se rozpouští...Z Přerova údajně zadrženo několik fanoušků.

Napsali o nás:
isport.blesk.cz/clanek/hokej/228132/rvacka-na-hokeji-krvave-zraneni-vykopnute-plexisklo-i-tezkoodenci.html
www.supporters.cz/clanek/fotoreport-hc-poruba-zubr-prerov/6720.html
www.hokej.cz/divocina-v-porube-sarvatky-na-lede-i-v-hledisti-rozbite-sklo-a-kaluz-krve/5005888