15/16: HC Poruba 5:4p VHK Vsetín "Přesun na Béčko"

08.11.2015 11:53

Poslední den v měsíci říjnu nám udělil domáci utkání proti žlutozelenému Vsetínu. Minulý zápas jsme se shodli na tom, že kotel na domácích zápasech strašně ztratil svoji úroveň a support už není takový jaký býval. Tyto problémy se táhly od začátku sezóny. Rozhodnutím teda bylo, přesunout se na hlavní tribunu, přesně tam, kde kdysi působil "cirkus torax kotel". Premiérou měl být zápas se Vsetínem. Vcházíme na stadion věsíme vlajky na Béčko. A fanoušci stále nikde...Nakonec se to nějak nasbírá a s úvodním buly může být v sektoru okolo 30 aktivních fanoušků. Díky lepší akustice se support nese celou halou a konečně to vypadá tak jak by mělo. Vsetínských dorazilo zhruba okolo 80ks z našeho pohledu. Na ledě se odehrává skvělá bitva mezi dvěma velmi vyrovnanými týmy. V 1.třetině roztahujeme plachtu přes náš sektor, kde jsou vyzobrazeny siluety fanoušků s vlajkami či pyrotechnikou doplněnou o městský znak Poruby a nápisem PORUBÁCI.

V 3. třetině přichází dalši opozdilci a náš sektor čitá okolo 35 fans a fandění je stále hlasitější a kvalitnější. Utkání směřuje do prodloužení, kde jsou naši uspěšnější a připisujou si cenné dva body, po klasické děkovačce odházíme spokojení ze zimáku.
Změna sektoru určitě velmi prospěla, zapojují se občas i ostatní diváci. Každopádně akustika je o 100% lepší než před plexisklem na Déčku. Přesun tímpádem hodnotíme kladně a taky už na trvalo.