15/16: HC Kopřivnice 2:3p HC Poruba "VÝJEZD PODZIMU"

13.10.2015 09:55

10.10. jsme hráli první venkovní utkání v sobotu tuto sezónu. Los nám přidělil nováčka ligy HC Kopřivnici. Připravujeme se na tento výjezd o něco dřív než je obvyklé, snažíme se dávat všem najevo, že tento výjezd musí stát za to. Něco po druhé hodině odpoledne se už na svinovském nádraží začínají pohybovat první fanoušci červenobílých. Celkem je nás něco okolo čtyř desítek. Sedáme do vlaku za zpěvu chorálů a jedeme směr kopr. Co nás překvapuje je totální absence můžů zákona a tak ten den jsme v Kopřivnici jako doma, cestou městem zpíváme chorály jeden za druhým !

 Po příchodu na stadion kupujeme za 40kč lístky, vypadající spíš jako pásky na ruku z letního festivalu. Celkem zdlouhavou kontrolou procházíme a vybíráme místo za bránou. Visí obě vlajky "Poruba" a "BBP". Spouštíme ještě těsně před zápasem velmi dobrý support, celkem je nás za bránou v "sektoru hostů" na 45 ks což je nový výjezdový rekord! Díky všem...Fandí se ze začátku zápasu doslova nadprůměrně, domácí na tom nejsou o nic hůř, v domácím sektoru je jich aktivních poměrně hodně, na to že postoupili z nižší ligy teprve tento rok tak upřímně smekám. Kopřivnice dává rychlý gól po kterém se v našem sektoru rozhoří žlutá hirošima, za okamžik další na 2:0 a tím naše fandění trochu upadá, ale stále na naše poměry z poslední doby velice nadprůměrný support.

O první přestávce se pár hostů pokouší dostat do sektoru domácích s cílem ukořistit vlajku, to se částečně daří, ovšem díky rychlé reakci je opět v rukou domácích, padnou nějaké ty rány a obě ekipy jdou od sebe. 
V druhé třetině přichází na řadu choreo složené z červenobílých balónků doplněné několika stroboskopy, což ve finále podalo poměrně pěkný efekt. Fandí se na dobré úrovni po celý zápas, v třetí třetině pak těsně před koncem srovnáváme stav utkání na 2:2, v sektoru se rozhoří několik rací, které byly připraveny na závěrečnou děkovačku, ovšem ta euforie po vyrovnání branky udělala svoje ! Jde se do prodloužení, které senzačně vyhráváme a tím otáčíme zápas v Kopru. Hoří další a další pyro, všichni se skvělé baví závěrem zápasu. Proběhne dobrá děkovačka s hráči a pomalu opouštíme zimní stadion. Vlak jede až za hodinu, tímpádem se plno porubáků potuluje po městě, výsledkem jsou 3 dresy na ůkor hostů. Kdo nejel může litovat ! Výjezd se vším všudy, právem označený VÝJEZD PODZIMU.